

دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ
تاریخچه
دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ در سال 1398 با هدف ارایه خدمات نوین آموزشی با الگو گیری از دانشگاه های نسل سوم و چهارم دنیا ایجاد شد.
ضرورت ایجاد دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ
یکی از مهم ترین مشکلات کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال توسعه، بحران تولید علم بوده و هست. آنچه که اذهان رهبران و نخبگان این کشورها را مشغول کرده این است که چگونه می توانند به علم و فناوری پیشرفته دست یافته و مهمتر از همه خودشان مولد علوم باشند. دانشـگاه، به عنـوان مرکـز آمـوزش تحصیلات عالی در چرخهی حیاتساز انسانی محسوب میشود و با توجه به هدف، نقش، خروجیها، دیدگاه و مأموریت دانشـگاهها در نسلهای مختلف و بر اساس شرایط محیطی در جوامع مختلف، تغییراتی را به همراه بوده است.
در نسلهای امروزی دانشگاهها، افزایش رقابت و بهرهبرداری از آموزهها و دانش در کنار آموزش و تحقیـق اهمیت پیدا میکند و تلاش در جهت تأمین ارتبـاط مستمر بیـن صنعت و دانشگاهها قوت میگیرد.
چشم انداز
دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ، مجموعه ایست با ویژگی های زیر که در چهارچوب سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و اهداف کلان تعاونی شباهنگ نقش مهمی در توسعه آموزشهای کاربردی در شهریار و حومه ایفا میکند:
- برنامه محور
- پیش رو در امر آموزش
ارزش های محوری
ارزش های محوری دانشگاه عبارتند از:
- عدالت محوری و قانون مداری
- به روز بودن، خودآموزي
- پاسخگویی شفاف
- اخلاق گرایی و بهبود مستمر
راهبردها
اصلی ترین راهبردهای دانشگاه عبارتند از:
- توسعه ساختاری و بهبود فرآیندها
- توانمندسازی نیروی انسانی موجود
- تلاش برای جذب مدرسان با کیفیت
- نزدیک شدن به شاخصهای دانشگاههای نسل سوم

ماموریت دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ
- ارایه رشتهها و دورههای آموزشی کاربردی متناسب با نیاز روز جامعه و با تاکید بر نیازهای شهریار و حومه
- هماهنگی و هدایت دانشجویان مرکز در مسیر تعالی، موفقیت و کارآفرینی
- برگزاری رویدادهای علمی، فرهنگی و اجتماعی با توجه به مسوولیت اجتماعی دانشگاه و تعاونی
- کمک به توسعه فرهنگی و آموزشی نیروی انسانی تعاونی روستایی شباهنگ
- ارزش آفرینی برای تعاونی روستایی شباهنگ همراه با نقش شتابدهندگی
- همكاری با مراكز علمی- فراهنگی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی
- فراهم آوردن منابع مالی و درآمد پایدار در راستای استقلال مالی دانشگاه از تعاونی
رشته های حوزه مدیریت
هدف از برگزاری دوره های کاردانی حرفه ای مدیریت کسب و کار، تربیت و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز برای فعالیت در حوزه کسب وکار و نیز بهسازی عملکرد فعالان فعلی این حوزه است. طی این دوره، دانشجویان علاوه بر آشنایی با مبانی نظری کسب و کار، مهارتهای لازم برای اداره واحدهای صنعتی تولیدی،خدمات فنی،خدماتی و توزیعی را کسب می نمایند.
هدف از تدوین دوره کاردانی حرفه ای مدیریت-لجستیک و زنجیره تامین، تربیت کاردان متخصص در امور تشکیل زنجیره تامین و نیز بهسازی فرآیندهای لجستیکی و تبدیل فرآیندهای تولید و توزیع سنتی به پیشرفته در مراکز صنعتی و بازرگانی کشور می باشد. افراد دانش آموخته در رشته کاردانی حرفه ای مدیریت-لجستیک و زنجیره تامین، ضمن آشنائی با ساختار و معماری زنجیره تامین و عناصر آن بر تمام فرآیندهای لجستیکی زنجیره مسلط خواهند شد به گونه ای که در سطح تاکتیکی و عملیاتی، توانائی بهبود و بهینه سازی زنجیره و فرآیندهای لجستیکی آن را دارا خواهند شد. عملیاتی که این افراد در این زمینه می توانند انجام دهند پیاده سازی و اجرا و مشاوره و پشتیبانی است.
رشته های حوزه گیاهان دارویی
در حال حاضر نیز بیش از 80 درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به داروای گیاهی وابسته هستند و کشورهای تولید کننده مواد دارویی مثل آلمان، انگلستان، سوئیس و ژاپن، استفاده از گیاهان دارویی را در سطح وسیعی در برنامه تولید خود قرار دادهاند. بنابراین تربیت نیروی انسانی کاردان جهت استفاده از این پتانسیل بالقوه میتواند بخشی از نیاز کشور را برای نیل به اهداف یاد شده، تأمین نماید. فارغالتحصیلان این دوره میتوانند به عنوان کمک کارشناس تحقیقاتی گیاهان دارویی، کاردان کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر، کاردان بهرهبردار گیاهان دارویی و معطر و کمک ناظر در واحدهای تولید فعالیت کنند.
با توجه به اینکه در حال حاضر تقاضا برای مصرف محصولات گلخانه ای مختلف و آن هم در تمام طول سال رو به افزایش بوده و مصرف کننده توجه زیادی به تنوع و به ویژه کیفیت آن دارد، نظارت بر چگونگی تولید، چه از نظر تغذیه و چه از نظر مبارزه با بیماری ها و آفات (بقایای سموم) ضرورت دارد. از آنجا که کشور دارای امکانات بالقوه مناسبی برای تولید و صادرات محصولات گلخانه ای می باشد، بنابراین تربیت نیروی کاردان که بتواند خلا موجود از نظر هدایت و کنترل کیفی محصول تولیدی را پر کرده و سطح تولید کمی و کیفی محصولات گلخانه ای را به سطح استاندارد جهانی نزدیک نماید مشهود و ضرورت تشکلی دوره کاردانی فنی باغبانی-تولیدات گلخانه ای کاملا محسوس می باشد. هدف از تشکیل دوره کاردانی فنی باغبانی-تولیدات گلخانه ای، تربیت کاردان علمی کاربردی تولیدات گلخانه ای برای رفع نیازهای بخش باغبانی است به طوریکه نیروی تربیت شده اطلاعات علمی کافی و قابلیت های لازم را به عنوان کاردان تولیدات گلخانه ای دارا و با برخورداری از دانش و فنون جدید ارتباط معقول و اصولی بین کارگر ماهر و کارشناس برقرار نماید.
ایران یکی از کشورهایی است که به دلیل برخورداری از اقلیم متفاوت و خاک حاصلخیز، با وجود خشکسالی های اخیر از قابیلت تولید بسیار بالایی در بخش های مختلف کشاورزی برخوردار است. پتانسیل موجود در محصولات باغی امروز، ایران را بی شک به عنوان یکی از قطب های تولید محصولات باغی در جهان قرار داده است. با این حال، تولیدات باغی در کشورمان علیرغم کیفیت، تنوع و فراوانی از نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و چالش های بازار و سیاست های نا به هنگام واردات رنج می برد. اگر زمینه های شکل گیری صادرات فراهم شود و همچنین صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی در قالب خوشه های صنعتی به فعالیت بپردازند، واحدهای تولیدی مرتبط وارد این صنعت شده و برای خیل عظیمی از بیکاران، اعم از متخصص و غیرمتخصص، فرصت های شغلی ایجاد می کند. دوره کاردانی فنی باغبانی-تولیدات باغی، به رشته ای اطلاق می شود که حاوی مجموعه اطلاعاتی از علوم و فناوری در زمینه های به زراعی (کاشت، داشت و برداشت)، به نژادی، کنترل و گواهی بذر و نگهداری تولیدات باغی باشد. هدف از برگزرای دوره کاردانی فنی باغبانی-تولیدات باغی، تربیت کاردان علمی کاربردی تولیدات باغی است به طوری که از اطلاعات کافی و قابلیت های لازم در مقطع کاردانی برخوردار بوده و با استفاده از دانش و فنون جدید، ارتباط اصولی بین تولیدکننده و کارشناس برقرار نماید.
مطالعه بیشتر
تصاویری از دانشگاه علمی و کاربردی شباهنگ





